Με βασικό σκοπό να καταρριφθεί το ταμπού πως οι μητέρες δεν πρέπει να θηλάζουν δημόσια, οργανώθηκε δημόσιος θηλασμός σε 55 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και το Αγρίνιο.
Το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας διοργάνωσε και εφέτος τον (5ο) πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Πρόκειται για μια «γιορτή» για το μητρικό θηλασμό και τις εκδηλώσεις να προγραμματίζονται σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, που είναι μέλη του πανελλήνιου δικτύου. «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!» ο τίτλος και μήνυμα των εκδηλώσεων και για πρώτη φορά μεταξύ των πόλεων και το Αγρίνιο.

Η εκδήλωση στο Αγρίνιο έλαβε χώρα στην πλατεία Συντριβανίου και την οργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Βασικό σκοπός της να σταλεί μήνυμα απενεχοποίησης του δημόσιου θηλασμού και να εξοικειωθεί η κοινωνία μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Σημειωτέον πως από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στις 1-7 Αυγούστου ενώ στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό οδήγησε δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Η εκδήλωση στο Αγρίνιο ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Κυριακής και περιλάμβανε δράσεις όπως διανομή ενημερωτικού υλικού πριν ολοκληρωθεί με τον δημόσιο θηλασμό. Η εκδήλωση είχε συμμετοχή ενώ παρέστησαν και αντιδήμαρχοι (Καλαντζής-Παπαγεωργίου) ως εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.

Η Ναυπάκτια συντονίστρια της Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας του νομού Αιτωλοακαρνανία στην Αιτωλοακαρνανία κ. Παρασκευή Δημοπούλου δήλωσε σχετικά με τη σημερινή εκδήλωση: “είμαστε εδώ για να τονίσουμε ότι το στήθος μας δεν το έχουμε για αισθητικούς μόνο λόγους αλλά πρωτίστως για να ταΐζουμε τα παιδιά μας. Πρόκειται για μια πανελλαδική εκστρατεία που βρίσκει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή και ανταπόκριση και στη χώρα μας. Είναι αλήθεια ότι τα ποσοστά του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας είναι δραματικά χαμηλά και στον 6ο μήνα έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Ο λόγος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το δικαίωμα στο δημόσιο θηλασμό αλλά δεν παραβλέπουμε και ότι χρειάζεται δουλειά για να πειστούν οι νέες μητέρες να θηλάσουν”.

thilasmos 3thilasmos 2thilasmos 1thilasmos 4

πηγή: agrinionews.gr

Share on Facebook8Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.