Παπαθανάσης

Παρουσιάζοντας τον 7ο άξονα προτεραιοτήτων του ο συνδυασμός «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» του Θανάση Παπαθανάση ασχολείται με τους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και του εθελοντισμού. Αναλυτικότερα:

 

Ο πολιτισμός, το πολιτιστικό μας απόθεμα, η σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελούν, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο τουριστικού προορισμού και ως τέτοιο πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να το επικοινωνήσουμε.
Ο πολιτισμός για μας βρίσκεται και στη συμπεριφορά των κατοίκων, στην προσφορά των υπηρεσιών τους, στη γνωστή σε όλους φιλοξενία μας, στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον μας, τη στάση μας απέναντι στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πως διατηρούμε τους δημόσιους χώρους καθαρούς, στο σεβασμό που δείχνουμε απέναντι στον Δήμο μας.
Ο πολιτισμός όμως για τη Ναυπακτία, βρίσκεται κυρίως στη μοναδική πολιτιστική της κληρονομιά. Στις ξεχωριστές πολιτιστικές της εκδηλώσεις, στα γεγονότα, στις ιδιαίτερες αναπαραστάσεις. Πολιτιστικά δρώμενα, που δυστυχώς έχουν υποβαθμιστεί, από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ήταν εκείνη που προώθησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου μας, που έγιναν γνωστές ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού με προσπάθειες του τότε δημάρχου.
Υπάρχουν περιθώρια να δημιουργήσουμε ως νέα δημοτική αρχή τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τη Ναυπακτία εστία πολιτισμού; Η απάντησή μας είναι θετική.

Παπ 1

Πρώτον, γιατί θεωρούμε την τοπική αυτοδιοίκηση τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια πολιτιστική πολιτική βασισμένη στις τοπικές και τις κοινωνικές ανάγκες. Να αξιοποιήσει το τοπικό δυναμικό και να λειτουργήσει πιο τολμηρά και καινοτόμα από την κεντρική πολιτική.
Δεύτερον, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική βούληση και ο κατάλληλος σχεδιασμός μπορούν να δημιουργήσουν, με μικρό κόστος και στοχευμένες παρεμβάσεις, μια νέα κατάσταση στον Δήμο. Να συμβάλει ώστε να φτάσει ο πολιτισμός σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινωνική ομάδα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό..
Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Ναυπακτία, ένα ζωντανό Δήμο της πολιτιστικής δημιουργίας. Να αξιοποιήσουμε όλο της το δυναμικό, συνδέοντάς το τόσο με την τουριστική όσο και γενικότερα με την οικονομική της ανάπτυξη.
Θα πρέπει να επινοήσουμε νέους τρόπους, ώστε οι δημότες να γνωρίσουν τον τόπο τους και να τον αγαπήσουν, αλλά και οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα νέων διαδρομών, ώστε να έρθουν σε επαφή με τα διαφορετικά πρόσωπά του Δήμου

Παπ 2«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις καταρρέουν»

Την ίδια ώρα τα έργα στον χώρο του αθλητισμού είναι ανύπαρκτα και αυτά που ήδη υπάρχουν έχουν αρχίσει να καταρρέουν. Αποτελεί μείζον πρόβλημα για την Ναυπακτία η έλλειψη υποδομών στο Δήμο, η εγκατάλειψη των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και η μη δημιουργία νέων. Ακόμη και το γήπεδο Ξηροπηγάδου, έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, έχει να συντηρηθεί από τότε.
Σήμερα που στα σχολεία οι ώρες γυμναστικής έχουν μειωθεί, τα σχολικά πρωταθλήματα έχουν αδρανήσει και πρόσφατες έρευνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη φυσική κατάσταση των παιδιών και των εφήβων η ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Πιστεύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς. Της γενιάς, που αξίζει τόσα πολλά και – δυστυχώς – λαμβάνει τα λιγότερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους προσφέρουμε τον αθλητισμό που αξίξουν.

«Προτεραιότητα μας ο εθελοντισμός»

Παπ 3Η ανθρωπιά κρίνεται και αξιολογείται από την προσφορά μας στους άλλους. Άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει, πότε ο ίδιος θα χρειαστεί την βοήθεια και τη συμπαράσταση των συνανθρώπων του.
Ο εθελοντισμός αποτελεί κορυφαία πράξη ανάδειξης της αγάπης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, κινητήρια δύναμη που μας καθιστά ενεργούς πολίτες.
Υποδηλώνει την αποδοχή του ρόλου του ενεργού πολίτη μέσα στην Τοπική Κοινωνία.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός βρίσκεται εγγύτερα από κάθε άλλον πιο
κοντά στον πολίτη.
Για το λόγο αυτό οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και δραστηριότητες.
Γιατί πιστεύουμε πως η ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων οδηγεί στην ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αλλάζει τόσο το πρόσωπο της κοινωνίας, όσο και η ποιότητα ζωής των μελών της.
Εμείς υπηρετούμε το στόχο να υπάρξει μια διαρκής υποστήριξη του εθελοντικού κινήματος, πρώτα από όλα από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και τις τοπικές μας κοινωνίες.
Άλλωστε ο εθελοντισμός υπερβαίνει κάθε διαχωριστική γραμμή, ενώνει και υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο.

 

Share on Facebook13Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.