Ανακλήθηκε τελικά η απόφαση απένταξης των έργων «Αποχέτευσης Δ.Δ. Άνω Χώρας και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων» και επέκτασης Βιολογικού Καθαρισμού Ναυπάκτου και υδροδότησης δυτικών περιοχών, με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα εν λόγω έργα θα ενταχθούν τελικά στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ).

Πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο του Δήμου μετέβη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το σοβαρό θέμα της απένταξης των έργων της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Ναυπάκτου, της Υδροδότησης των δυτικών περιοχών και της Αποχέτευσης της Άνω Χώρας που είχε δρομολογηθεί τον Ιούλιο του 2014. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η πρόταση από πλευράς υπουργείου ήταν να ενταχθούν τα έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε ο κ.Λουκόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έγινε αποδεκτό από τους εκπροσώπους του Δήμου Ναυπακτίας, καθώς το Πρόγραμμα λόγω του ότι περικόπτεται συνεχώς θεωρείται «ταφόπλακα» του κατασκευαστικού τομέα. Τελικώς, ύστερα από διαβουλεύσεις αποφασίστηκε να ενταχθεί το σύνολο των έργων αυτών στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ). Η εξέλιξη αυτή σχολιάστηκε από το Δήμαρχο Ναυπακτίας ως ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτρωνιάς σχολίασε πως για τα συγκεκριμένα έργα επί τρία χρόνια δεν έγινε τίποτα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. «Για τους Δήμους που δεν τρέχουν τα Προγράμματα υπάρχει πρόβλεψη για απένταξη» είπε ο κ.Κοτρωνιάς ευχαριστώντας στη συνέχεια για τη θετική έκβαση των πραγμάτων τους μηχανικούς του Δήμου, τους βουλευτές που συνέδραμαν, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ αυτών και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μπουλές, σημείωσε πως πρόκειται για 2 έργα, ένα αυτό της Άνω Χώρας και ένα αυτό της Ναυπάκτου, το οποίο περιλαμβάνει υποέργα. Ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει πως το έργο της Άνω Χώρας έχει ήδη υλοποιηθεί κατά 95%. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση και Δημιουργία», Γιώργος Γούλας επεσήμανε πως ο Δήμος Ναυπακτίας ήταν ο μοναδικός Δήμος για τον οποίο η απόφαση του Ιουλίου προέβλεπε την απένταξη τριών έργων, κάτι που δε συνέβη για κανέναν άλλο Δήμο της χώρας.

Η έκβαση σε κάθε περίπτωση μόνο ως θετική μπορεί να κριθεί. Εκείνο ωστόσο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και ως εκ τούτου η δημοτική αρχή θα πρέπει να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται ώστε να μη βρεθούμε και πάλι προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

apofasi 1

Το έγγραφο της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Αλεξιάδη με ημερομηνία 29/10/2014

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.