Το ζήτημα των διακομιδών ασθενών από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίος, ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Σιαμαντάς ο οποίος αφού αρχικά επεσήμανε την υποβάθμιση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας από την πολιτική του Μνημονίου, τόνισε πως δε λαμβάνονται υπ’ όψιν τα γεωγραφικά κριτήρια στην περίπτωση της Ναυπάκτου και ως εκ τούτου τίθονται σε κίνδυνο τα σοβαρά περιστατικά. Παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου απέχει μόλις 15 λεπτά από τη Ναύπακτο, οι ασθενείς διακομίζονται στο Μεσολόγγι και σε περίπτωση που κριθεί σοβαρή η κατάστασή τους μεταφέρονται στο Αγρίνιο. Εάν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εκεί το περιστατικό, διακομίζονται είτε στο Ρίο είτε στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Χαρακτηριστικά ο κ.Σιαμαντάς έκανε λόγο για «δρομολόγιο θανάτου» προς τα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου από τη Ναύπακτο.

Για το λόγο αυτό ζήτησε από το Σώμα να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αποτελείται από το Δήμαρχο Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η εν λόγω επιτροπή θα αναλάβει να επισκεφθεί την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και να προβεί σε σχετικό διάβημα προς τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας και τον υπουργό Υγείας.

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με την εισήγηση του κ.Σιαμαντά, ωστόσο οι Θανάσης Παπαθανάσης και Ευθύμιος Ζέλιος ζήτησαν να γίνουν περαιτέρω κινήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Παπαθανάσης σχολίασε πως θα πρέπει να υπάρξει ψήφισμα και να ζητηθεί η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου και του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας που τοποθετήθηκε επί του θέματος υπερτόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου παρά τις σοβαρότατες δυσλειτουργίες που καταγράφονται.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.