Την ομόφωνη αντίθεσή του στη μεταβίβαση του ακινήτου των 329 στρεμμάτων των Νέων Σφαγείων της Ναυπάκτου στο ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας. Παράλληλα, το Σώμα επικαιροποίησε την απόφαση που είχε λάβει το Φεβρουάριο του 2012, με την οποία ζητούσε το εν λόγω ακίνητο να παραχωρηθεί στο Δήμο από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σχετικές με το θέμα επαφές.
Το θέμα της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ (μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων) των 329 στρεμμάτων που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο της Ναυπάκτου (περιοχή Πούντου) ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 6 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές σχολίασε πως η παρούσα δημοτική αρχή «δεν αδιαφόρησε» και τόνισε πως «πήραμε μέτρα και καταθέσαμε προτάσεις«. Σημείωσε πως η ουσία είναι ότι οι προτάσεις αυτές, που ήταν ομόφωνες, ήταν και συμβατές με την ιδιαιτερότητα του χώρου, αλλά και με το πως βλέπει ο Δήμος την αξιοποίησή του. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος από την πλευρά του σχολίασε πως αυτή τη στιγμή δε θα πρέπει να κοιτάξουμε «τί δεν έγινε, αλλά τί γίνεται από εδώ και στο εξής«. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γούλας ζήτησε από το Σώμα να επιλέξει στρατηγική για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι επιλογές είναι τρεις: «να ζητήσουμε το ακίνητο, να δηλώσουμε πως είμαστε σύμφωνοι μόνο με συγκεκριμένες χρήσεις ή να μην κάνουμε τίποτα και να περιμένουμε» και ζήτησε από το Συμβούλιο να μην προβεί σε λήψη απόφασης σήμερα, ώστε το θέμα να έρθει ώριμο προς συζήτηση.
Ποιες όμως χρήσεις περιελάμβανε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ακίνητο το Φεβρουάριο του 2012; Στις χρήσεις που είχαν προταθεί από τη μελετήτρια Χρύσα Διονυσοπούλου περιλαμβανόταν αλιευτικό καταφύγιο, πολιτιστικό κέντρο, τουριστικές επιχειρήσεις και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και βιότοπος, όπως επίσης και ένα πρότυπο συγκρότημα βιοκατοικιών. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι είχαν εκφραστεί ορισμένες ενστάσεις που βασίζονταν είτε σε οικονομικούς είτε σε περιβαλλοντικούς λόγους. Η επισήμανση όμως που είχε γίνει από τη μελετήτρια τότε ήταν ότι το πλαίσιο των χρήσεων αυτών αποτελεί μια γενική κατεύθυνση και δεν είναι δεσμευτικό.