Με το Δήμαρχο Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλο συναντήθηκε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, όπου και ενημερώθηκε από τον ίδιο αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση για τα κυριότερα προβλήματα που η νέα δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει.

Αναλυτικότερα η σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της βουλευτού:

Ανάμεσα στα θέματα, που συζητήθηκαν, ήταν η άμεση ανάγκη επανένταξης  έργων συνολικής αξίας 4,5 εκ. ευρώ (ο βιολογικός Άνω Χώρας, ο Χ.Υ.ΤΑ. Βλαχομάνδρας κ.α.) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»   του  ΕΣΠΑ 2007 – 2013, που ενώ  είχαν «ωριμάσει» απεντάχθηκαν λόγω  μη κινητικότητας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ο κ. Λουκόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα η διευθέτηση των οποίων θα βοηθούσε στην άμεση καλυτέρευση  των οικονομικών του Δήμου: εκτιμήθηκε ότι είναι αναγκαία η καταγραφή της περιουσίας του Δήμου αλλά και η  παραχώρηση  στο Δήμο κτηρίων και οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η κ. Τριανταφύλλου ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Δήμαρχο  και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για μια αυτοδιοίκηση, που θα στηρίζεται στην ενεργοποίηση των πολιτών. Τόνισε ακόμα μια φορά ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στον «Καλλικράτη» που προσθέτει αρμοδιότητες αλλά αφαιρεί χρηματοδότηση αλλά και εργαλεία από τους Δήμους. Αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα Υγείας και τόνισε πως όλες οι δομές υγείας στο νομό βρίσκονται σε καθεστώς λειτουργικής κατάρρευσης.

 2014-11-09.jpg 2014-11-09.jpg

Τέλος, να σημειωθεί πως κα. Τριανταφύλλου νωρίτερα το πρωί είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της εταιρίας «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ», ώστε να ενημερωθεί για την επένδυση, που προκρίνει η εταιρεία στην περιοχή του Γαλατά και έχει φέρει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Σημείωσε πως για το ΣΥΡΙΖΑ η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι πρόταγμα. Ωστόσο  οι όποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τόσο τις ανάγκες, που προτάσσουν οι τοπικές  κοινωνίες όσο και την περιβαλλοντική προστασία.

 

Share on Facebook6Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.