Επιχείρησαν να μεταφέρουν 13 μετανάστες από την Πάτρα στην Ιταλία

Συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας 

speira_0Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα διακίνησης μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, προχθές (25-9-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, πέντε μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 64 και 52 ετών, μια ημεδαπή ηλικίας 40 ετών και δύο άνδρες υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 36 και 40 ετών, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση μεταναστών από τη Χώρα στο εξωτερικό.

Επίσης,  (12) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ, συνελήφθησαν για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, προχθές (25-9-2014) το μεσημέρι, στην περιοχή Ζαβλάνι Πατρών, ο 64χρονος στάθμευσε ένα φορτηγό δημοσίας χρήσης με ρυμουλκούμενο, ιδιοκτησίας του και στη συνέχεια ο 36χρονος Ιρακινός μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, (12) υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, επιβιβάζοντας αυτούς, με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) του φορτηγού.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος αφού απέκρυψε με το κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη, κατευθύνθηκε προς το Νέο Λιμένα Πατρών, ενώ  ο 52χρονος με την 40χρονη οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, τέθηκαν προπομποί στο φορτηγό, προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικές ή λιμενικές Αρχές για να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 64χρονο.

Στον Νέο Λιμένα Πατρών ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τα αυτοκίνητα του 52χρονου και της 40χρονης, καθώς και το φορτηγό που οδηγούσε ο 64χρονος και συνελήφθησαν οι τρείς διακινητές καθώς και οι (13) μετανάστες.

Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην Πάτρα ο 36χρονος Ιρακινός και ο 40χρονος ομοεθνής του.

Ο 64χρονος ημεδαπός είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο φορτηγό του, ανάμεσα στο ρυμουλκούμενο και το τράκτορα, ο οποίος καλυπτόταν από λαμαρίνες διάτρητες, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος του αέρα και επιπλέον το κάλυμμα του ρυμουλκούμενου, καθιστούσε ιδιαίτερα  δυσχερή τον εντοπισμό των μεταναστών.

Κατασχέθηκαν:

  • Ένα φορτηγό αυτοκίνητο,
  • Ένα ρυμουλκούμενο,
  • Τρία αυτοκίνητα,
  • (1465) ευρώ τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών και
  • Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι διακινητές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.