OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕξιχνιάστηκαν εικοσιτέσσερις διαρρήξεις αυτοκινήτων στο Αγρίνιο, δράστης των οποίων φέρεται να είναι ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων. Ο δράστης διερρήγνυε τα οχήματα στρεβλώνοντας τις πόρτες και αφαιρούσε αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να εκποιηθούν. Το συνολικό όφελος που αποκόμισε ο 22χρονος από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, είκοσι τέσσερις συνολικά διαρρήξεις σε αυτοκίνητα οι οποίες είχαν συμβεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην πόλη του Αγρινίου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την 5-7-2014 πολύ αργά το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας 22χρονος ημεδαπός ο οποίος μετά την απολογία του, στον Ανακριτή Αγρινίου, κρίθηκε προφυλακιστέος στο κατάστημα κράτησης Ιωαννίνων.

Ειδικότερα ο 22χρονος ενεργούσε αποκλειστικά τη νύχτα, επιλέγοντας οχήματα των οποίων αφού στρέβλωνε τις πόρτες, αφαιρούσε από το εσωτερικό μικρά αντικείμενα κυρίως ράδιο cd, ηχεία και εργαλεία τα οποία μπορούσαν εύκολα να εκποιηθούν.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του και τη σύλληψη του.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 22χρονου στην Κοκκινοπήλια Αγρινίου αλλά και στο αυτοκίνητο του, βρήκαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Έξι ηχεία αυτοκινήτου,
Ένα ράδιο cd,
Έναν ενισχυτή αυτοκινήτου,
Μια τρόμπα αέρος αυτοκινήτου,
Τρεις μπαταριές αυτοκινήτου,
Ένα γρύλλο,
Ένα ηλεκτρικό θερμόμετρο αυτοκινήτου,
Πολλά εργαλεία,
Πολλές προσόψεις Ράδιο cd,
Δυο κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης από τις αρχές Μαρτίου είχε διαπράξει εικοσιτέσσερις συνολικά διαρρήξεις σε οχήματα στην πόλη του Αγρινίου, ενώ το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισε από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Σε βάρος του δράστη, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διάπραξη αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη κλοπών κατ΄ επάγγελμα.

Οι έρευνες των αστυνομικών για συμμετοχή του 22χρονου και σε αλλά αδικήματα βρίσκονται συνεχίζονται.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.