Σε ένα σχέδιο διαφορετικό από αυτό που είχε παρουσιάσει ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι συμφώνησαν Α. Σαμαράς και Β. Βενιζέλος μετά τον «πάγο» που έβαλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα σχέδια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται στην ουσία για το σχέδιο που προώθουσε εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ με  μείωση (σ.σ. χωρίς ακόμη να έχιε προσδιοριστεί αλλά με πιθανότερο τα 680 ευρώ) μισθού των νεοπροσλαμβανομένων, χωρίς να επηρεαστούν οι υπόλοιποι μισθοί των υπαλλήλων.

Ουσιαστικά, το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία υπαλλήλων «δυο ταχυτήτων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έθνους, αυτό θα σημάνει δυο διαφορετικές μισθολογικές καταστάσεις και δυο διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα για τους υπαλλήλους του δημοσίου.

Οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι θα παίρνουν μικρότερο βασικό μισθό, απ” ό,τι όσοι ήδη υπηρετούν, ενώ δεν θα έχουν καθεστώς μονιμότητας καθώς για τα δύο πρώτα χρόνια θα υπηρετούν υπό δοκιμαστικό καθεστώς.

Μετά την πάροδο των δύο χρόνων εάν συνεχίσουν να εργάζονται θα αλλάζει το μισθολογικό τους καθεστώς και η εργασιακή σχέση τους με το δημόσιο.

Η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο έστω και λογιστικά να μειώσει το μισθολογικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα να απαλλάξει το δημόσιο από … τη μονιμότητα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις διάρκειας δύο ετών και αντικατάσταση των εργαζόμενων.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

«Καθυστερήσεις μόνο υπάρχουν, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά» είπε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.

 

 

πηγή: aftodioikisi.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.