Την άμεση αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Αγρινίου ζητά με επιστολή της προς το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε), η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά.

Η κα. Σταρακά επισημαίνει τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργούνται από την απαξίωση της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου του Αγρινίου, δεδομένων της γεωγραφικής έκτασης και της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής που καλύπτει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά η επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, έχει ως εξής:

κ. Διοικητά της 6ης ΥΠΕ

Φαντάζομαι ότι έχετε πληροφορηθεί το κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής στο νέο και υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Αγρινίου. Υποθέτω ότι ήδη προσπαθείτε να δώσετε μια λύση αντιλαμβανόμενος την γεωγραφική έκταση και την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής που καλύπτει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο. Περιοχή αποτελούμενη από ανθρώπους βιοπαλαιστές, με τεράστια οικονομικά προβλήματα και υψηλούς δείκτες ανεργίας, που μένει ακάλυπτη και χωρίς περίθαλψη εκτάκτων περιστατικών καρδιολογικής φύσης.

Δεν είναι ώρα να γίνει ο απολογισμός ποιος έφταιξε που φτάσαμε ως εδώ, παρότι είναι προφανές ότι το Υπουργείο αδυνατεί να αντιληφθεί πως κάποιοι δεν κάνουν για τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Πληροφορούμαι ότι η Καρδιολογική Κλινική έχει αδειάσει και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου δεν δέχεται περιστατικά. Ο ένας καρδιολόγος, που στην ουσία επιστρατεύτηκε χτες να κρατήσει μια υποτυπώδη «εφημερία», αδυνατεί να αντεπεξέλθει για βιολογικούς λόγους, ενώ παράλληλα οι γιατροί που κάλυπταν την κλινική έχουν δηλώσει αδυναμία. Την ίδια ώρα δεν φαίνεται κάποια λύση από γιατρούς από το νοσοκομείο Μεσολογγίου για να μην κλείσει και η εκεί Καρδιολογική Κλινική.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται πλέον καθότι κινδυνεύουν ζωές και υποβαθμίζεται συνολικά το βιοτικό επίπεδο των συμπατριωτών μας. Μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην έχει σαφή εικόνα για ποια περιοχή μιλάμε εσείς όμως είστε ο υπηρεσιακά υπεύθυνος για ότι συμβαίνει εντός της Υγειονομικής Περιφέρειας που διοικείτε.

 

κ. Διοικητά,

Αναμένω προσωπικά τις ενέργειές για να αποκατασταθεί μια πρωτοφανής δυσλειτουργία που δεν ξέρω αν έχει υπάρξει σε τόσο μεγάλη έκταση και με τόσο μεγάλες επιπτώσεις σε άλλη περίπτωση στη χώρα.

Το νοσοκομείο Αγρινίου και πληθυσμιακά τα 2/3 μιας περιοχή άνω των 200 χιλιάδων ανθρώπων χρειάζονται άμεσα καρδιολόγους που σε πρώτη φάση θα αποσπαστούν από εσάς προσωπικά. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταστήσετε σαφές στους προϊσταμένους σας πόσο άμεση ανάγκη είναι η άμεση κάλυψη τουλάχιστον 2 καρδιολόγων συν έναν επικουρικό.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας απαιτούν ισοπολιτεία και το δικαίωμά τους στο ύψιστο αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.