Ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο κοιτώντας τις οθόνες των τηλεφώνων μας από αυτές των τηλεοράσεων. Και μόνο που διαβάζετε αυτή την πληροφορία – είτε στην οθόνη του smartphone ή του tablet σας – ενισχύετε τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι έχουν στραμμένη την προσοχή στα smartphones και τα tablets τους!

Όσοι διαθέτουν μια τέτοιου τύπου συσκευή ξοδεύουν κατά μέσο όρο 2 ώρες και 57 λεπτά σ” αυτήν κάθε μέρα, λένε τα στοιχεία της εταιρείας ψηφιακών αναλύσεων Flurry που βάζει τα τηλέφωνα μπροστά από την τηλεόραση στην κατανάλωση χρόνου. Η παλιά αγαπημένη τηλεόραση μας τραβά κατά 2 ώρες και 48 λεπτά την προσοχή ημερησίως, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics. Οι κινητές συσκευές αναδεικνύονται νικήτριες ακόμα περισσότερο όταν εξετάζονται τα δεδομένα με που αφορούν στους «αφοσιωμένους» χρήστες, οπότε εκεί καταγράφεται καθημερινή χρήση 3 ωρών και 45 λεπτών ημερησίως, σε σύγκριση με τις 3 1/2 ώρες αυτών που παρακολουθούν τηλεόραση.

Μόνο κατά τους τελευταίους εννιά μήνες, ο χρόνος που ξοδεύουμε μπροστά στις εφαρμογές έχει αυξηθεί κατά 10%

Οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι πλησιάζαμε σε ένα τέτοιο σημείο καμπής. Τα τελευταία χρόνια ο χρόνος που πέρναγαν οι άνθρωποι μπροστά στην τηλεόραση έχει παραμείνει στάσιμος ενώ αντίθετα ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο σε εφαρμογές. Η εταιρεία Flurry που ανήκει στη Yahoo! Υποστηρίζει ότι, μόνο κατά τους τελευταίους εννιά μήνες, ο χρόνος που ξοδεύουμε μπροστά στις εφαρμογές έχει αυξηθεί κατά 10%.

 

πηγή: BusinessWeek / thetoc.gr

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.