Με τη συμμετοχή 35.000, περίπου, δρομέων, από όλο τον κόσμο,  πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος.

Να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του τουρισμού στην Αθήνα, καθώς οι κρατήσεις ξενοδοχείων κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ για την εποχή. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού κλάδου η  ζήτηση λόγω του αγώνα είναι ιδιαίτερα υψηλή, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο εξαιτίας του μεγέθους και της προβολής της διοργάνωσης.

Στη διάρκεια των αγώνων θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις παιδιών από τις 9.15 πμ στους επτά  Δήμους από τους οποίους θα διέλθουν οι δρομείς. Θα γίνει και ο αγώνας των Special Olympics  και των 1500μ. παιδιών.

Πολλές συμμετοχές ναυπάκτιων μαραθωνοδρόμων του Συλλόγου Lepanto

Πολλές θα είναι και οι συμμετοχές ναυπάκτιων μαραθωνοδρόμων, του Συλλόγου Lepanto, που για μία ακόμη χρονιά θα δώσει το παρόν στην κορυφαία διοργάνωση.

Με ανακοίνωσή του Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Lepanto εύχονται σε όλους του δρομείς του Συλλόγου που θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο 2014 και τους παράλληλους αγώνες 5Κμ και 10Κμ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Πρόβλημα με τον καιρό και αλλαγή προγραμματισμού

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα, ανάγκασε την οργανωτική επιτροπή του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της Αφής Φλόγας στον Τύμβο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ το Σάββατο (8/11) θα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή, αποφάσισε ότι η τελετή δεν θα γίνει στον ιερό χώρο, αλλά σε στεγασμένο χώρο, που βρίσκεται στην ιστορική αφετηρία στον Μαραθώνα.

Κιμέτο, Κίπλαγκατ και Γουίτενμπεργκ στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο

Ο Ντένις Κιμέτο έγινε ο πρώτος δρομέας στην ιστορία του αγωνίσματος, που κατάφερε να τρέξει τον μαραθώνιο, κάτω από 2 ώρες 03.

Ο Κενυάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα, προκειμένου να βραβευτεί από την AIMS ως κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της σεζόν.

Μαζί του και η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, Φλόρενς Κίπλαγκατ, που θα παραλάβει το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας.

*με πληροφορίες από tovima.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.