2

Στην Γκιώνα, μεταξύ της ορθοπλαγιάς της Συκιάς και εκείνης του Λαζορέματος θα βρεθεί όποιος επιλέξει αυτό το Σαββατοκύριακο να ακολουθήσει τον ΕΟΣ Ναυπάκτου.

 

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια;; Μικρές υψομετρικές διαφορές και φαρδιά μονοπάτια;; Ασήμαντες κλίσεις και υπερβολικά ασφαλείς διαδρομές;;

Θέλετε να κάνετε ένα καλό crash test στους τετρακέφαλους σας;;

Υπάρχει λύση! Και ονομάζεται μονοπάτι Καραγιάννη.

Που βρίσκεται;;;

Στην Γκιώνα, μεταξύ της ορθοπλαγιάς της Συκιάς και εκείνης του Λαζορέματος.

Υψομετρική διαφορά περίπου 1750 μέτρα, μέση κλίση εδάφους 30ο , δεκάδες μικρά βράχινα περάσματα (ούτε 3ου βαθμού), 2-3 εκτεθειμένα, και κερασάκι στην τούρτα, μια ράμπα εξόδου, με κλίση περίπου 35ο.

Ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου το Σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει ανάβαση στη Γκιώνα (κορυφή Πυραμίδα υψ.2510) από το μονοπάτι Καραγιάννη.

Το πρόγραμμα προβλέπει αναχώρηση το Σάββατο 11 Οκτωβρίου περίπου στις 16.00΄ για Συκιά όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές.

Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής και στον ξενώνα ¨ΑΣΕΛΗΝΟΣ¨ τηλ: Γεώργιος Παπαθανασίου 6976994590.

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου αναχώρηση στις 06.00΄και ανάβαση από το μονοπάτι Καραγιάννη (διάρκεια ανάβασης 6-7 ώρες περίπου και υψ. διαφορά 1.750 μέτρα) και κατάβαση από το Λαζόρεμα ή προς την πλευρά της Καλοσκοπής (θέση Κάρκανος) εάν εξασφαλίσουμε τον τρόπο μεταφοράς μας στη Συκιά.

Η συνολική διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 11 ώρες και απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες.
Σε περίπτωση που συμμετέχουν μέλη και φίλοι του συλλόγου που δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω διαδρομή, θα προγραμματιστεί και δεύτερη ευκολότερη διαδρομή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Τσιριμώκος Ιωάννης 6974866205

13

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.