της Αθανασίας Παπαλάμπρου, διαιτολόγου-διατροφολόγου
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ καλαμαράκια
200 γρ γαρίδες (χωρίς το κέλυφος)
200 γρ χταπόδι
2 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πιπεριές διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες
½ νεροπότηρο κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα θαλασσινά περίπου στο ίδιο μέγεθος με τις γαρίδες. Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τα θαλασσινά με το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα θαλασσινά και «μελώσει» η σάλτσα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Εντωμεταξύ σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 7 -10 λεπτά. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Η μακαρονάδα του «ψαρά» είναι έτοιμη!!! Συνοδέψτε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί και σαλάτα με φρέσκα λαχανικά…και καλή σας όρεξη!!!