Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου είναι η πρώτη ημέρα των εγκαινίων του Μedia Lab στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί με ξενάγηση στους χώρους και θα τελειώσουν αργά το βράδυ με πολλή μουσική και ρυθμό! Περιλαμβάνουν δράσεις όπως εκπαίδευση σε δεξιότητες του κυβερνοχώρου, προβολή και παρουσίαση φωτογραφιών, προβολή οικολογικών δράσεων και τηλεδιάσκεψη με τους φυσικούς του CERN. Οι δράσεις απαιτούν προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη ή στο τηλ. 26340 27388. Γι’ αυτό λοιπόν ενημερωθείτε έγκαιρα για τον Μαραθώνιο της Βιβλιοθήκης και ελάτε να μάθουμε, να δημιουργήσουμε, να πειραματιστούμε και να εμπνευστούμε. Οι δραστηριότητες της πρώτης ημέρας (Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου) είναι οι παρακάτω:
• Γνωρίστε πως να προστατεύεστε στο διαδίκτυο
Θέλετε να μάθετε πώς και πόσο μπορούμε να προστατευτούμε στο Διαδίκτυο; Τότε, σας περιμένουμε στο Media Lab της Βιβλιοθήκης μας, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 11:00-12:00. Ένας ειδικός μας λύνει τις απορίες σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι το διαδίκτυο και πώς μπορούμε να προστατευθούμε. Με τον καθηγητή Πληροφορικής Ιωάννη Σταματίου στον ανακαινισμένο χώρο της Βιβλιοθήκης.
| Προϋπόθεση: Βασικές γνώσεις H/Y
• Γνωριμία με το Google drive
Πώς να Πετάξτε τα Αρχεία σας στα Σύννεφα!!! Ελάτε να μάθουμε τον τρόπο στο Media Lab στις 12:15-13:45! Ο καθηγητής Πληροφορικής Θωμάς Καρακώστας θα μας εισάγει στον κόσμο της Google Drive.
| Προϋπόθεση: να έχουμε λογαριασμό Google (Gmail) και laptop
• Άγρια Ζωή και Προστασία
Οι εθελοντές της οικολογικής οργάνωσης ΑΝΙΜΑ θα μας δείξουν διαφάνειες από τη δράση τους και θα μας μάθουν πώς να δίνουμε Πρώτες Βοήθειες σε άγρια ζώα και πουλιά. Με την εθελόντρια Μαρία Γανωτή στον ανακαινισμένο χώρο της Βιβλιοθήκης στις 14:00-15:45.
• Η Φωτογραφία σαν Χόμπυ!!!
Οι μαθητές του τμήματος φωτογραφίας του Δήμου Ναυπακτίας μας παρουσιάζουν τις φωτογραφίες τους και μας εισάγουν στις βασικές αρχές της φωτογράφισης φυσικού τοπίου. Με το φωτογράφο και φωτορεπόρτερ Δημήτριο Δημητρίου στις 16.00-17.45
• Επίσκεψη στο CERN: Γνωρίστε το Μεγαλύτερο Εργαστήριο Φυσικής του κόσμου!
Μέσω ζωντανών συνδέσεων κατεβαίνουμε σε βάθος 100 μέτρων κάτω από γη της Γενεύης και συναντάμε Έλληνες ερευνητές που μας ξεναγούν στα πειράματα που γίνονται στον μεγάλο αδρονικό επιταχυντή (LHC) του CERN. Με τους καθηγητές φυσικής Θόδωρο Πολίτη και Ιωάννη Χιωτέλη στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου στις 17.45-19.30.
• Μusic Event: Η πρώτη ημέρα του μαραθωνίου μας “κλείνει” με μουσική και πολύ ρυθμό του μουσικού σχήματος του Αντώνη Ανδρεόπουλου και της ομάδας νέων της περιοχής! Χωρίς προεγγραφή