Πολύ κοντά στο να καταλήξουν στα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών αλλά και δημάρχων των μεγάλων πόλεων βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, πλέον, τα περιθώρια για άλλες αναβολές είναι ελάχιστα. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και στις 1 και 2 Φεβρουαρίου η Κεντρική Επιτροπή ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει για τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 60.000 κατοίκων.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα υπό την εποπτεία του υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστα Πουλάκη, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος στην Θεσσαλία προκρίνονται:
Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καταλήξει σε όνομα αλλά, καθώς ο υποψήφιος του 2010 Τάκης Χαρίτου αποσύρεται, φαίνεται ότι μεγάλες πιθανότητες έχει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρος Βασιλειάδης. Εναλλακτικά παίζει ο βουλευτής Δράμας Γιώργος Καραγιαννίδης. Να σημειωθεί ότι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ καλό πέρασμα στους μουσουλμάνους, ενώ τόσο ο νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης όσο και ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Παυλίδης είναι αποδυναμωμένοι, στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Αττικής: Μετά και την άρνηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, η Κουμουνδούρου καταλήγει στην, επίσης, βουλευτή της Β΄Αθήνας Σοφία Σακοράφα.
Βορείου Αιγαίου: Εφόσον ξεπεραστούν κάποια, τελευταία, προσωπικής φύσεως θέματα, υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο οποίος είχε στηριχθεί το 2010 από το ΣΥΡΙΖΑ.
Δυτικής Ελλάδας: Οι αντιδράσεις που προκάλεσε σε τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του βουλευτή της Β΄ Αθήνας Αλέξη Μητρόπουλου, επί σειρά ετών στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας και τον ίδιο να είναι επιφυλακτικός, αλλά και οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στην υποψηφιότητα του βουλευτή ΑχαΐαςΒασίλη Χατζηλάμπρου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αρκετά καλές πιθανότητες σε μια περιοχή που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Δυτικής Μακεδονίας: Μετά την άρνηση της βουλευτού Ευγενίας Ουζουνίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε σε γνωστά πρόσωπα από την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει ο δημοσιογράφοςΘόδωρος Καρυπίδης, ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην περιοχή, του Flash TV.
Θεσσαλίας: Υποψήφια θα είναι πιθανότατα η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, καθώς ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν υποψήφιος το 2010, βλέπει μία θέση στη Βουλή.
Ηπείρου: Μετά από πολλές περιπέτειες ( συζητήθηκε το όνομα της βουλευτού Όλγας Γεροβασίλη, του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Παπαδημητρίου αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, ο οποίος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του Β. Αργύρη (ΠΑΣΟΚ) που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος), η Κουμουνδούρου φαίνεται ότι καταλήγει στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.
Iονίων Νήσων: Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλλονιάς Θεόδωρος Γαλιατσιάτος, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκ νέου υποψήφιος. Κρούση έγινε και στο βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντωνή ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.
Κεντρικής Μακεδονίας: Το όνομα του υποψηφίου δεν έχει ακόμη κλείσει αλλά φαίνεται ότι μεταξύ του συνταγματολόγου, καθηγητή του ΑΠΘ Κώστα Χρυσόγονου , της βουλευτίνας της Α΄ΘεσσαλονίκηςΔέσποινας Χαραλαμπίδου που δεν (πολυ)θέλει και του ανεξάρτητου βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ το 2010, Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη αριστερών δυνάμεων, περισσότερες πιθανότητες έχει ο τελευταίος, καθώς, εκτός των άλλων, βρίσκεται ψηλότερα στις δημοσκοπήσεις.
Κρήτης: Οι δημοσκοπήσεις αλλά και η άρνηση του βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη, δείχνουν το βουλευτή Χανίων και υπεύθυνο του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη ο οποίος, με βάση τις μετρήσεις που έχει στα χέρια της η Κουμουνδούρου, φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει μια περιφέρεια που, όπως λένε τα στελέχη του κόμματος, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το δικαίωμα να χάσει».
Νοτίου Αιγαίου: Ούτε και εδώ η Κουμουνδούρου έχει καταλήξει αλλά, με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα και με δεδομένη την όχι και τόσο μεγάλη προθυμία του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Συρμαλένιου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο, περισσότερες πιθανότητες έχει η λύση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του δημάρχου Λειψών και παλαιού «Ιταλού» του ΠΑΣΟΚ, Μπενέτου Σπύρου. Κάποιοι, εφόσον δεν προχωρήσει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, δεν αποκλείουν και τον (καταγόμενο από τη Νάξο) Γιάννη Θεωνά ή το συντονιστή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Μανιό. Αρχικά συζητιόταν και το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη που αποκάλυψε ηaftodioikisi.gr, αλλά «κάηκε» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών και των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Πελοποννήσου: Ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης και νυν βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκοςδεν είναι και ιδιαίτερα πρόθυμος, ο έτερος βουλευτής Δημήτρης Κοδέλας επίσης. Έτσι, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τον ανεξάρτητο βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, καθώς, λόγω του «παπανδρεϊκού» παρελθόντος του, αντιμετωπίζει αντιδράσεις από τις τοπικές οργανώσεις, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει με τον αντικαταστάτη του βουλευτή Πετράκου στο περιφερειακό συμβούλιο, Νίκο Πατσαρίνο. Άλλωστε, πρόκειται για μία περιφέρεια που δεν είναι μέσα σε αυτές που η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι πρέπει (μπορεί) να κερδίσει.
Στερεάς Ελλάδας: Φαίνεται ότι η Κουμουνδούρου καταλήγει στο όνομα του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έχει σχετικά καλές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις.